Szűcs Ádám

tulajdonos, ügyvezető, újságíró, tanácsadó, Blogváros Kft.

2007-ben, mindössze három év alkalmazotti munkaviszony után váltottam arra az életformára, amit most is követek: írok, arról, ami érdekel.
2008-tól szerkesztem az Appleblog című online blogot, ami az Apple cég termékeivel, üzletpolitikájával foglalkozik. Ezután ennek kapcsán több helyre is felkértek Apple-cikkek írására, valamint egyre erősebb kötődésem lett a tech-világ, a high-end műszaki megoldások felé.
2010-ben rájöttünk társammal, hogy más témák is érdekelnek minket, ezért létrehoztuk az Egy nap a városban blogot, amit talán a legtöbben ismernek. Ez Budapest jobbik arcával foglalkozik, azzal, hogyan szerethetjük a várost, akár a hibái ellenére is, és hogyan találhatjuk meg azokat a helyeket, amik örömmel töltenek el. Könyvet is írtunk, amit az Alexandra adott ki. Céges csapatépítőket szervezünk, ahol a munkatársak megismerik a város legjobb arcát.
2013-tól egy harmadik blogot is indítottunk Az Én Menő Lakásom címmel. Itt a dizájnról írunk, lakásfelújításokat szervezünk, és az így elkészült otthonokat mutatjuk be.
Ma ezek mellett cégeknek segítek blogírásban, kommunikációban, feleségemmel a Velin.hu keretében adunk tanácsot. Az én feladatom a szöveg, a videó és a kreatív ötletek hatékony lebonyolítása ezen a területen. Jelenleg a SciamuS és a Rackforest számára is segítek jó blogos tartalmakat készíteni, valamint egy kétnapos oktatás keretében készítek fel céges alkalmazottakat arra, hogy maguk készítsék el a megfelelő cikkeket.
Oktattam a Kürt Akadémián is, itt megtanultam, hogyan lehet feldolgozni sok-sok szempár vizslató tekintetét, és mégis órákig a téma meghatározójának maradni, élő beszéddel. Egyébként ez azért volt fontos, mert eleinte ezen a területen rosszul teljesítettem. A mai napig fontos számomra, hogy ahol rosszul teljesítek, ott lehetőleg gyakoroljam magam.
A BLOGJAIMAT ÉS CIKKEIMET több díjjal jutalmazták. A blogokat álnéven tettük ismertté a társammal, és a mai napig fontos tényezők az adott területen. Ezek a blogok egy képességgel ajándékoztak meg: a lényeg kiragadásának képességével.

Kapcsolódó előadás

Mit jelent az, hogy vidék?

15:20 — 15:50
Vidék és város szekcióterem