Szota Szabolcs

ügyvezető igazgató, Smartsurance Technologies Kft.

Végzettségemet tekintve közgazdász vagyok, gazdálkodás és menedzsment szakon végeztem e-business szakirányon a Budapesti Metropolitan Egyetemen.

Biztosításhoz kötődő pályámat az Allianz Hungária Biztosítónál kezdtem 2004-ben, biztosítási tanácsadóként. Rövid idő alatt előbb csoportvezető lettem, majd később értékesítés támogatási területre kerültem. 2008-tól az Allianz vezérigazgatóságán dolgoztam termékmenedzserként, majd 2010-től vezető értékesítés támogatóként. 2014-ben kerültem a Generali biztosítóhoz, ahol személybiztosítási területen támogattam a külső értékesítési csatornát, ahonnan idén nyár elején távoztam.
A biztosítóknál töltött évek alatt több ötletem valósíthattam meg, és mindig a belső innovációk élén álltam.
Biztosítókon kívüli pályafutásom 2016-ban kezdődött, amikor lehetőségem nyílt arra, hogy egy nemzetközi üzleti versenyen vehessek részt Luxemburgban. Ide egy biztosítási innovációval készültünk, és a verseny idején tapasztalt nagy érdeklődésre való tekintettel hazatérve nekiálltunk a megvalósításának. Ez lett a Kriph.io, egy olyan okoscasco megoldás, ami ötvözi a technológiai innovációkat a biztosítási szektor egyéb innovációival. Megjelenik benne minden, ami manapság divatos a szakmában: használat alapú díjfizetés, közösségi kockázatkezelés, telematikai háttér, mesterséges intelligencia, stb. Az elkészült prototípussal neveztünk a 2017-es FintechShow-ra, amit megnyertünk. 2017 év végén a V4 Startup & Innovation Tour rendezvény legígéretesebb startupjának is megválasztottak minket. A Kriph.io megújult brand alatt, új néven (CRISTO) 2019. októberében fog elindulni a hazai piacon.
Az elmúlt időszakban az élére álltam a biztosítási innovációknak, és az ún. insurtech terület „nagykövete” lettem. 2018 elején elindítottam az insurtech blogot (insurtech.blog.hu), valamint konferenciák, rendezvények előadójaként, kerekasztal résztvevőjeként, rádiós műsorok vendégeként és a fintechzone.hu vendégírójaként mesélek a nemzetközi insurtech trendekről, és arról, hogy milyen jövő előtt áll a biztosítási szektor. Folyamatosan kutatom, és vizsgálom, hogy hogyan lehet megváltoztatni az emberek biztosításokról alkotott képét. Olyan megoldások kidolgozásában és megvalósításában szeretnék részt venni a jövőben, amik meghaladják az ügyfelek elvárásait, és valós segítséget nyújtanak számukra a mindennapokban.
2019. elején „Kész a pénz” címmel jelent meg a fintech területét teljesen átölelő könyvem, melyet szerkesztettem és írtam.
 

Kapcsolódó előadás

Trendek, jövőkép a biztosítási szektorban

17:00 — 17:20
Kötelező vagy lehetőség szekcióterem

Kapcsolódó előadás

Kerekasztal - Innováció és stratégiai irányok a biztosítási szektorban

17:20 — 18:10
Kötelező vagy lehetőség szekcióterem