Per Overgaard

Executive director, DCG Business Unit, EMEA, Lenovo

Per Overgaard a Lenovo Data Center Group (DCG) EMEA területén működő üzleti egységének ügyvezető igazgatója. Az EMEA területén ő felel az összes DCG hardver és szoftver termék bevezetéséért, tervezéséért és elindításáért. Per a csapatával szorosan együttműködve nyújt műszaki támogatást az ügyfeleknek és az üzleti partnereknek.
 
2015-ben csatlakozott a Lenovohoz az IBM-től megvásárolt System X akvizíció részeként, és magával hozta a vállalat Data Center Group (DCG) termék- és szolgáltatási kínálatának alapos ismeretét. Az IBM-ben töltött idő alatt Per átfogó tudásra tett szert a komplex, több operációs rendszerrel működő  megoldásokkal kapcsolatban, melyet a mai napig aktívan használ.
 
Per erős értékesítési háttérrel rendelkezik, mivel munkája során az IT-ipar számos beszállítójával dolgozott együtt. Korábban a Data Center Group vezérigazgatójaként működött Skandináviában, egy összetett, több országot magába foglaló, többnyelvű értékesítési környezetben. Az említett piacokon Per kulcsfontosságú szerepet töltött be a megoldások értékesítése terén, az új technológiai platformok elindításában, miközben vezető szerepet játszott a Lenovo customer-first stratégiájának megvalósításában.
 
Per szilárd meggyőződése, hogy a technológia továbbfejlesztésével megszüntethetők a komplexitások, növelhető az agilitás és így a költségek végső soron csökkenthetők.
 
 

Kapcsolódó előadás

Okos megoldások, melyek megváltoztatják a világot

14:05 — 14:20
Pátria terem