Andrew Fried

Global Life Sciences Industry Leader, IBM

Andrew Fried az IBM Global Life Sciences Industry Leadereként dolgozik.
Feladata segíteni az ügyfeleket abban, hogy foglalkozzanak az iparági törvényszerűségekkel és életeket mentsenek kognitív felismerések/megoldások mentén. Együtt dolgozik az ügyfelekkel az új generációs felfedezések előmozdításán, a felismeréseken alapuló értékvezérlés, az ökoszisztémán belüli kapcsolatok javítása érdekében, hogy az emberek jobb döntéseket hozzanak.
A melbourne-i egyetemen bölcsészdiplomát, a Monash University-n pedig gazdasági végzettséget szerzett, ezután az International University of Japan MBA programját végezte el és a Financial Services Institute of Australasia tudományos munkatársa lett. Három cikluson keresztül egy 350 millió $ értékű eszközállománnyal rendelkező állami cég igazgatósági tagja volt. Alapító-igazgatóként dolgozott egy sikeres startup cégnél a korai 2000-es években.
Mielőtt, 2015 júliusában Európába érkezett, Andrew 5 évig az IBM Life Sciences Industry Leadere volt Kínában.  Kínai tartózkodása alatt, Andrew számos,  saját szegmensükben vezető szerepet betöltő, multinacionális vállalattal és kínai élettudományi céggel működött együtt.
Andrew a sport és fitnesz mint az egészségmegőrzése eszköze téma nagykövete. Szabadidejében a genomika betegségek meghatározásában és személyre szabott terápiák kidolgozásában betöltött szerepével foglalkozik.